Опис
Масло годинне МН-30 для змазування вузлів тертя годинникових механізмів, опор редукторів, швидкостеміра, авіаційних, автомобільних приладів, оптичних приладів, підшипників записуючого устаткування і ін. Робоча температура від -30 до +50
Масло годинне МН-30 для змащування вузлів тертя годинникових механізмів, опор редукторів, швидкостеміра, авіаційних, автомобільних приладів, оптичних приладів, підшипників записуючого устаткування і ін.
Область застосування
Масла для змащування годинникових механізмів є продуктами вакуумної перегонки нафтових масел, кісткового жиру і твердих вуглеводів. Якість масел, їх правильне використання мають важливе значення для надійної і стабільної роботи годинникового механізму. Вартові масла повинні наноситися на ретельно промиті, сухі поверхні деталей, повністю очищені від пилу, бруду і промивних рідин. Нанесення масла на погано підготовлену поверхню веде до зміни фізико-хімічних властивостей, розтіканню, загустеванию і висихання його, що викликає збільшення тертя, а в подальшому останов годин.
Переваги
- Високої змазує здатністю;
- Добре змочувати поверхні, що труться, але при цьому незначно розтікатися;
- Не змінювати в’язкість при зміні температури від – 10 до + 50 «С;
- Бути нейтральними;
- Чи не містити води або будь-яких механічних домішок.
Технічні характеристики
| Найменування показника | Норма |
|---|---|
| Зовнішній вигляд | Однорідна прозора рідина від жовтого до світло-коричневого кольору |
| Кінематична в’язкість, мм2 /с: | |
| при 50 ° С | 21 – 24 |
| при 20 ° С | 74 – 84 |
| при -20 ° С, не більше | 1400 |
| Кислотне число, мг КОН /г, не більше | 0,28 |
| Перекисне число, г йоду на 100 г масла, не більше | 0,1 |
| Испаряемость,%, не більше | 0,25 |
| Наростання в’язкості при окисленні,% не більше | 1 |
| Температура застигання, не вище | -40 |
| Корозійна активність | Витримує |
| Зміст механічних домішок | Відсутність |
| Вміст води | Відсутність |
Додаткова інформація
| Страна | |
|---|---|
| призначення | |
| Агрегатний стан | |
| Вид (технологія виробництва) |




