Опис
Мастило Консталін є мазь з високим показником щільності, колір якої варіюється від світло-коричневого до жовтого. Має дрібнозернисту слабоволокністую структуру.
За зовнішнім виглядом Констан легко сплутати з мастилом 1-13. Та й за складом ці мастила дуже схожі. Основна відмінність між ними полягає в тому, що при виробництві консталіна не використовується кальциевое мило. +
Жировой консталін практично повністю відповідає мастилі 1-13 за всіма експлуатаційними характеристиками, не виключаючи показників водостійкості. Температурні межі роботи цих мастил також ідентичні. Жирової консталін відрізняється високою вартістю, оскільки при його виробництві застосовується касторове масло. Стандарт визначає випуск двох основних марок косталіна – косталін1 і косталін2.
У останнього підвищена температура каплепадения, а також більш високі показники міцності і в’язкості. Випуск косталіна другий марки обмежений. Косталін має і альтернативні назви: універсальна тугоплавка мастило, УТ-1, каліпсола, каліпсолін, оссоголін.
Область застосування
Використовується косталін в основному в різноманітних підшипниках кочення, які функціонують при температурі не вище 120 градусів Цельсія. Також він застосовується в механізмах і вузлах тертя машин ливарного призначення, в вентіялторах, цементних та доменних печах, на залізничному транспорті та в інших пристроях.
Технічні характеристики
Найменування показника
| Норма
| |
Консталін-1
| Консталін-2
| |
Зовнішній вигляд
| Однорідна мазь без грудок від світло-жовтого до темно-коричневого кольору
| |
Температура каплепадения, оС, не нижче
| 130
| 150
|
Пенетрация при 25оС без перемішування мм · 10-1
| 225-275
| 175-225
|
Вміст води,%, не більше
| 0,5
| 0,5
|
Масова частка вільного лугу в перерахунку на NaOH,%, не більше
| 0,2
| 0,2
|
Зміст вільних органічних кислот
| Відсутність
| |
Зміст механічних домішок,
| Відсутність
| |
Зольність,%, не більше
| 4,0
| 4,5
|
Корозійна дія на метали
| Витримує
| |
Випробування на стабільність
| Витримує
|
Додаткова інформація
Страна |
---|